BEGELEID RIJDEN

Vanaf november 2011 is er een proef gestart met begeleid rijden. Vanaf dit moment kan je vanaf 16,5 jarige leeftijd je rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach autorijden.
Kijk op 2toDrive voor meer informatie.

BEGINNERS RIJBEWIJS

Iedereen die voor het eerst een Nederlands rijbewijs haalt, valt onder de 'Regeling beginnende bestuurders'. Voor beginnende bestuurders gelden de eerste vijf jaar na ontvangst van het rijbewijs strengere regels. Klik hier voor meer informatie over het beginners rijbewijs.

NERVEUZE KANDIDATEN

Het is niet ongewoon dat men nerveus aan het lessen begint. Er zijn zelfs leerlingen die daar niet vanaf komen. Tot nu toe heeft iedereen die bij ons heeft gelest het rijbewijs gehaald. Zelfs als ze door andere rijscholen zijn 'opgegeven'.


Er zijn misschien wat meer lessen nodig dan gemiddeld maar we hebben nog nooit gefaald.
Geduld is een schone zaak. Het is belangrijk om te weten dat iedereen komt om te leren en niet iedereen leert even snel. Er bestaan geen domme vragen en je kan beter dingen vragen zodat je snapt waar je mee bezig bent, dan dat je je mond houdt en niet snapt waarom je bepaalde dingen moet doen.

Ook is het belangrijk om te zeggen dat je, voor je gevoel, moeite hebt met bepaalde onderdelen van het rijden, dan kunnen we hieraan werken zodat je 'zeker' wordt van jezelf. Als je vertrouwen in jezelf hebt dat je alles goed beheerst dan heb je de helft van je examen al binnen. Nerveusiteit hoort nu eenmaal bij een examen maar het is belangrijk dat je ermee om kunt gaan.